Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Нова надежда за Руми!

Author: Милостив | 21.06.2020

Нова надежда за Руми!Руми вече е позната, писали сме за нея няколко пъти. За хората, които не я познават, ще кажем, че тя е на 26 г. от гр. Пазарджик и страда от ДЦП. Момичето не се е предало и въпреки заболяването успява да завърши висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност „Социални дейности“.
В стремежа да се подобри качеството на живот и да се минимизират затрудненията при ходене Руми е подложена на 20 операции и много рехабилитации. В резултат на това тя започва да върви с чужда помощ и да прави по няколко крачки сама.

За съжаление този дълъг труд бе помрачен от една нещастна случка през март тази година в родния град на Руми. На слизане от тролейбус тя стъпва накриво и капачката на левия й крак излиза. От това последва 45-дневен период на обездвижване. Руми не се предава и надеждата в нея, че един ден ще стъпва и ще се движи нормално, продължава да живее.

След покана, среща, разговори и изследвания в болница „Сердика“, Руми получи оферта за 3-месечно лечение по нов метод с „Локомат“, чрез който е висока надеждността тя не просто да възвърне състоянието на движението си отпреди инцидента с тролея, но и да го подобри така, че да започне да си ходи сама, без чужда помощ. Целта на предвиденото лечение е с помощта на медицинския робот на Руми да ѝ бъдат предавани в мозъка правилни импулси за движение и по този начин да изгради собствен модел на движение.

Да помогнем на Руми да се яви на така необходимото й лечение и да ѝ дадем шанс да започне един по-добър и приемлив живот, в който тя няма да се налага да ползва чужда помощ, за да се придвижва. Цялото ѝ лечение с Локомата в болница „Сердика“ струва почти 17 774 лв. Към момента има събрани около 1 700 лв. За останалите 16 000 и малко лева може да се помогне на следната дарителска сметка (в ОББ) на Руми:

IBAN: BG74UBBS80021045296340
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Румяна Тодорова Георгиева
Телефон за връзка с Руми - 0897780023

Актуална оферта за лечението й:
, .

Последен апел за Руми с кликове към по-предишните апели в Милостив - тук.

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info