Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Детските отделения в МБАЛ-Пазарджик получиха дарения от кампанията Помагаме заедно

31.05.2023

Детските отделения в МБАЛ-Пазарджик получиха дарения от кампанията Помагаме заедноПървите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ-Пазарджик, ден преди Деня на детето-1 юни.
В продължение на 1 година в металното сърце, дарено от учениците на Спортното училище в Пазарджик, бяха събирани пластмасови капачки, които бяха предадени на рециклиращата компания „ПМБ Индъстрис“. Със средствата от предадените 560 кг. капачки и допълнителна финансова помощ от болницата, бяха закупени портативен електрически аспиратор, теглилки за бебета и деца и ръстомери.

„Избрахме аспирационна помпа като първо дарение от кампанията, защото това е апарат, с който аспирираме секретите на малките деца от горните дихателни пътища. Този аспиратор ще ни бъде от голяма полза и затова искаме да благодарим на всички, които са се включили в кампанията “Помагаме заедно“ и помогнаха, за да получим това дарение“, заяви началникът на Първо педиатрично отделение д-р Елена Василева, след като получи аспирационната помпа. Тя призова и децата и възрастните, вместо да изхвърлят пластмасовите капачки и да замърсяват природата, да ги събират и предават в металните сърца, за да може да се подпомагат такива благотворителни каузи.

„Радваме се, че тази благотворителна кампания получава подкрепа и вече прави своите първи дарения. Всяка помощ за нас е добре дошла. Децата са бъдещето на България и трябва да се мисли за тях и всеки ден да показваме нашата подкрепа и съпричастност към най-малките. Избрахме неща, които ще са нужни всекидневно в нашата работа. При децата всичко се измерва в килограми, а дозите на лекарствата, които трябва да получават, се определят в зависимост от теглото им.
Затова много сме благодарни, че получихме теглилки за деца и бебета и ръстомери“, каза началникът на Второ педиатрично отделение д-р Валентин Данчев, след получаването на дарението.

„ Кампанията „Помагаме заедно“ е една много хубава инициатива. Събирането на пластмасови капачки в полза на децата е свързано не само с опазване на околната среда, а и с идеята да се покаже как отпадъците може да се използват за полезни неща“, допълни още д-р Данчев.
Благодарим на всички, които до момента подкрепиха кампанията, събирайки пластмасови капачки и пускайки ги в голямото метално сърце на двора на болницата. Надяваме се нашите последователи да се увеличават, за да можем по-скоро да направим следващите дарения за двете детски отделения.
Благодарим Ви от сърце“! Благотворителната кампания “Помагаме заедно“ продължава и ще се радваме, ако повече хора подкрепят нашата мисия.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova