Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци от младежкия Червен кръст в Пазарджик ще дарят яйца и козунаци на възрастни хора

13.04.2023

Доброволци от младежкия Червен кръст в Пазарджик ще дарят яйца и козунаци на възрастни хораДнес от 10:45 часа доброволците от Български младежки червен кръст- Пазарджик, по повод големия християнски празник – Великден, ще боядисват яйца на площад Съединение, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик, учениците от 3 б клас на училище „Никола Фурнаджиев“, както и минаващи граждани и гости на града.

Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества от 17 села от общо 31 в община Пазарджик и фирма „МЕТМА” ООД – 180 броя яйца, боя за яйца и стикери за яйца. В помощ на благотворителната великденска акция, ЦДГ “Пролет” и ОДЗ „Юри Гагарин” ще сварят и боядисат част от дарените яйца. Общият брой на събраните яйца е 1 757.

Козунаци дариха фирмите – ЕТ „2М – Нонов и синове” ООД – Пазарджик дариха 72 бр., „ ЛЪКИ ФУУДС ” ООД – 60 бр., и фирма „МИО“ ЕООД – 60 бр. Общият брой дарени козунаци за празника е 192 броя.

Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се.

Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” в Пазарджик, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата с.Алеко Константинов на БЧК Пазарджик, сираци и нуждаещи се наши съграждани.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova