Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарители от Пазарджишко даряват кръвна плазма

27.11.2020

Дарители от Пазарджишко даряват кръвна плазмаПървите желаещи от Панагюрище и региона да дарят реконвалесцентна плазма и по този начин да помогнат за лечението на пациенти с COVID-19, вече го направиха в Националния център по трансфузионна хематология в София и Районния център в Пловдив. По този повод екипът на МБАЛ „Уни Хоспитал“ благодари на всички отзовали се и специално на служителите на Районно управление на МВР в Панагюрище. С включването си в благородната инициатива те са подпомогнали нуждаещи се пациенти на лечебното заведение.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите за дарители на реконвалесцентна плазма COVID-19, посочени от Националния център по кръводаряване. Дарителите трябва да са на възраст между 18 и 65 години и да са с положителен резултат от ПСР тест. Друго важно условие е да са изминали не по-малко от 40 дни след потвърдения тест. В момента на кръводаряване кандидатите трябва да се чувстват здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти.

Желаещите да дарят реконвалесцентна плазма COVID–19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител. В близост до област Пазарджик кървна плазма може да се дарява в Пловдив, и София.

За максимално удобство и спестяване на време е необходима предварителна консултация и записване. Преди дни началникът на Кръвния център в Пазарджик д-р Ваня Стоева уточни, че дарената реконвалесцентна плазма в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив ще бъде използвана за болни от нашия регион.

Ако сте бил заразенис с Ковид-19 и искате дарите кръвна плазма можете да го направите в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив,който се намира на бул. България № 234Б. Телефонът за контакти и записвания е 00359 885319 290.

Повече информация за Националния център по трансфузионна хематология можете да намерите на интернет адрес Национален център по трансфузионна хематология (ncth.bg)

Направете вашето добро дело! Дарете плазма и спасете трима болни!

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova