Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Непознат остави пари за окована в скоби кола

14.09.2023

Непознат остави пари за окована в скоби колаВсе още има добри хора. Тази констатация може да направим от случката, която е преживял Цветозар Велков днес, навръх Кръстовден.

Той сподели в социалните мрежи, че непознат е оставил банкноти под чистачките на автомобила му, след като му били поставили скоба в района на ИСУЛ.

"Не съм от хората, които пишат подобни публикации, но истината е, че ми стана готино и реших да споделя с вас. Дано и този пост стигне до непознатия добряк, направил този жест. Разказвам... Днес ми бяха сложили скоба до ИСУЛ, след плащането и потеглянето ми, обърнах внимание, че под чистачката ми има няколко банкноти. Спрях, взех ги, а на тях пишеше: "жив и здрав, предай нататък". Е стана ми готино, в забързаното ежедневие все още се намират непознати хора, които без нужда, без причина ти дават повод да се усмихнеш.

Е непознати добряко – огромно евала, обществото има нужда от хора като теб. Ти бъди жив и здрав ! А аз те уверявам, че тези банкноти с това послание ще отидат под чистачката на друг "пострадал"", написа той.

А неочакваната постъпка на анонимния добродетел получи одобрението на столичани.

"Винаги съм била на мнение, че ако можеш да зарадваш някого, е хубаво да го направиш. Може да си единственото нещо, което го кара да се усмихне. Добрия човек си е добър и с познати и с непознати. А, понякога един непознат може да ти помогне много повече от някой познат до болка! Хубав пример, наистина", коментира Ели Колибарска.

"Много впечатляващ жест на доброта и алтруизъм. Явно българинът е приел за човешко право да паркира където си реши и вече предприема всякакви действия, за да помага на братята си по убеждения срещу институционалния гнет. Поне в болницата ли влезнахте, или заради ваша си работа встрани сте възпрепятствали други болни и близките им?", пише Галин Панчев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova