Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици и учители от НУ Васил Друмев в Пазарджик събраха средства за лечението на Вики

29.10.2022

Ученици и учители от НУ Васил Друмев в Пазарджик събраха средства за лечението на ВикиДен на доброто, вярата, надеждата и приятелството! В календара на Начално училище „Васил Друмев“ днешният 28 октомври е такъв ден! Човек чувства себе си цял, когато помага, когато дарява, когато осмисля! Ние, преподавателите, учим нашите ученици и на това! Защото благотворителността се възпитава от ранна детска възрасг и е част от процеса на изграждане на личността!

Кампанията „Заедно за Вики“ инициирана от класните ръководители и изцяло подкрепена от учениците и техните семейства прерасна в днешния специален ден! Виктория Петрова е от Пазарджик, съпруга и майка на две прекрасни момичета, възпитаници на Начално училище „Васил Друмев“-Ивана и Микаела. Семейството се нуждае от финансова подкрепа за осигуряване на скъпоструващо онколечение в Турция.
Какво се случи днес?

По инициатива на Ученическия съвет на училището, в който участват представители на всички класове, всички ученици от 3 „б“ клас, с класен ръководител г-жа Антоанета Василева, заедно с представители на УС изписаха огромно сърце в двора на училището и заедно изрекоха най-красивата детска молитва, „Дядо Господи, прости ми….“ на Иван Вазов. С мисъл за доброто, надеждата и с вяра!
От ръцете на децата, водени от Микаела, по-малката дъщеря на Виктория Павлова, която е ученичка в 3 „б“ клас и нейните приятели, в небето полетя бял гълъб. В знак на съпричастност, вяра, надежда и предстоящи по-добри дни за всички!
Съпричастни с инициативата бяха всички ученици и преподаватели в училището, които през целия ден са с червени сърца на реверите си.

Събраните средства в размер на 2 632.34 лева бяха дарени от директора на НУ „Васил Друмев“ г-жа Илиана Чалъкова на бащата Спас Павлов, който също беше в училището. Той получи и специален подарък-250 рисунки от всички деца в училището с посланието, подчинено на днешния ден-вяра и надежда!

Днес Начално училище „Васил Друмев“ е обич!
С благодарност към всички, които имат големи сърца!

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova