Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Учителят Илия Михайлов дари 1500 лв, събрани от представенета на книгата му Приближаване, на онкоболна жена

23.11.2022

Учителят Илия Михайлов дари 1500 лв, събрани от представенета на книгата му Приближаване, на онкоболна женаОбщо 1504 лева са събрани при официалното представяне на шестата книга на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов “Приближаване“. Сборникът беше отпечатан с благотворителна цел, а сумата вече е предадена на Диана Кулинова, колежка на автора, бореща се с онкологично заболяване.

Представянето на книгата се състоя в Художествената галерия „Станислав Доспевски“ снощи и събра десетки ценители на качествената съвременна българска литература. То бе организирано от издателство „Планини“, благодарение на което томчето е на разположение на читателя.

Михайлов предварително обяви, че ще дари целия си авторски хонорар за лечението на Диана Кулинова. С благотворителни каузи бяха и всички предишни негови книги. Приходите от тях заедно със събраните дарения неизменно отиваха за нуждаещи се от подкрепа хора.

Автор на предговора е известният журналист Георги Тошев, когото зрителите познават най-вече от предаванията му “Другата България“, “Непознатите“, “Артефакти“. Редактор е успешният писател и поет от Пещера Георги Връбчев – автор на десетки харесвани от читателя произведения в стихове и проза, много от които отличавани в национални и международни литературни конкурси. Връбчев бе и модератор на представянето на “Приближаване“. Автор на корицата отново е младата и талантлива художничка Катрин Малинова, възпитаничка на пазарджишкото Средно училище “Георги Брегов“. Сборникът е осъществен от издателство “Планини“, а Румен Христов от екипа му пише, че това е „Човечна книга, създадена от Човек, написана със сърце и от сърце!“.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova