Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млад мъж с 4 дъщери възстанови безвъзмездно електрическата инсталация в православен храм

21.09.2023

Млад мъж с 4 дъщери възстанови безвъзмездно електрическата инсталация в православен храм41-годишният Станислав Стоянов от великотърновското село Пчелище възстанови безвъзмездно с труда си електрическата система на храма в селото.

Църквата „Св. Успение Богородично“ беше с изключително амортизирана инсталация, която не е подменяна от 6 десетилетия.

Преди две години местният свещеник отец Сергий отправил апел към обществеността и кмета на селото за справяне с проблема. Освен остаряла инсталацията тогава станала и опасна. При всяка смяна на изгорели крушки ставало късо съединение и хвърчали искри. Тогава обаче никой не се отзовал на молбата му. Наскоро отец Сергий потърсил помощ от Станислав Стоянов и Илиян Ралев, който живее в селото през лятото. Ралев неведнъж е дарявал средства за храма, а сега осигурил три нови църковни полилея и ново окабеляване за инсталацията.

Тъй като Станислав Стоянов е електротехник по професия, се заел с нелеката задача да подмени инсталацията. На помощ му се притекли Илиян Минчев, баща и син Марколескови, както и Георги Бакалов, който осигурил подемна техника. За бързата им реакция допринесъл и последният инцидент, при който местният клисар опитал да смени крушка и отново станало късо съединение. Предстои в храма да бъдат извършени и още ремонтни работи.

Станислав Стоянов е вярващ православен християнин. Твърди, че Бог го е дарил с 4 дъщери. Освен това той има специално отношение към местния храм, защото е много доволен от службите на отец Сергий. Неслучайно е станал кръстник на три деца в църквата, а скоро предстои да стане и на четвърто.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova