Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Вдовица с дъщеря и болна сестра се нуждае от бойлер или пералня

Author: Милостив | 26.04.2017

Вдовица с дъщеря и болна сестра се нуждае от бойлер или пералняЛидия е на 47 г. от Плевен. Тя живее заедно с дъщеря си и сестра си, за които се грижи, в жилище на Жилфонд под наем, дадено й за 2 години. Дъщеря й е ученичка в гимназия, а сестра й е на 42 г. с ДЦП.

Мъжът на Лидия се е самоубил през 2013 г. Но тя и от по-рано, както и сега, сама полагала огромни усилия, за да може семейството да не се лишава от най-необходимите неща. Освен дъщеря Лидия има и син, когото с голяма обич успяла да отгледа и изучи. За съжаление той рано напуснал семейството си и не се интересува за него.

Лидия, дъщеря й и сестра й са жевели дълго време и квартири, докато им е било възможно да ги плащат. Майката е работела на различни места най-вече почасово, за да ѝ остава време да се грижи и за домашните си. Дълго време е била и без работа, едни от най-тежките й периоди. От януари месец е личен асистент на сестра си с 280 лв. До септември месец това е сигурният й доход, след това не е известно...

Сестрата на Лидия освен от церебрална парализа страда и от епилепсия и пристъпите и не са рядкост. Когато е сама, болната сестра Наталия започва „да плаче и да лази” и вдига доста шум, заради което комшията на жените е подал оплакване от шума в съда. Тези затруднения принудили Лидия да загуби 2 работи досега. Проблемът бил овладян в известна степен с куче, което взели за дружинка на Наталия. Пенсията на болната жена е 230 лв., освен тях ѝ се изплащат и 30 лв. инвалидни. Големият проблем на Наталия е липсата на протези. Жената не може да се храни нормално. Наскоро и леглото й се счупило. Било изкарано за кратко време на етажа, докато дойде майстор да го „закърпи, и изчезнало за 1 час. Сега тя спи на матрак.

Дъщерята на Лидия получава наследствена пенсия за инвалидност в размер на 112 лв. След някоя друга година момичето ще бъде абитуриентка, а дрехите й в момента се съхраняват в кашони, както на майка й и леля й. При това няма нито бойлер за къпане, нито пералня, с която да се изпират дрехите на жените.

Доходът на 3-те жени не им стига за нещо повече от храната, лекарствата и покриването на сметките. През зимата топлят вода в бързовар за миене.

Лидия не желае нищо за себе си „освен здраве”. Нейните неволи са проблемите на нейните най-близки – дъщеря й, която скоро ще бъде абитуриентка и болната й сестра, която няма протези, за да се храни нормално. А бойлер и пералня са битови уреди, които присъстват в почти всеки дом, в някои дори се заменят с нови. Ако има някой такива, които ще земеня или просто иска да подари малко уют в дома на тези жени, може да се свърже с Лидия и да уточни доставката – 0887384373.

Банкова сметка на Наталия за дарения за зъбни протези в банка ДСК:
Титуляр: Лидия Валериева Станева (сестрата на болната Наталия)
IBAN: BG63STSA93000017776631
BIC: STSABGSF

Удостоверителни документи:

а. Експертно решение:
, .

б. Наследствена пенсия:
, .

в. Банкова сметка:

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova