Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Женя от Пловдив да бъде отново пълноценна майка и човек!

21.09.2020

Да помогнем на Женя от Пловдив да бъде отново пълноценна майка и човек!Женя Стоенчева е на 38 години от град Пловдив и е майка на една прекрасна дъщеря. През 2017 година тя беше оперирана от периневрални кисти на Тарлов на ниво S2 и S3. Симптомите преди операцията бяха: силни болки в кръста, слабост в краката, чести позиви за уриниране, сексуална дисфункция, запек, парастезии по краката, парене и много други. Кистите бяха отстранени, но за съжаление, се получи рядко усложнение.

След направения в началото на 2019 година ядрено-магнитен резонанс се установи, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит.

Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Бяха ѝ назначени медикаменти, които не доведоха до подобряване на състоянието, нито до облекчаване на симптомите и не премахнаха болката. В момента състоянието на Женя е силно влошено.

Тя не може да направи нищо без чужда помощ – денонощно се превива от нечовешки болки и няма никакъв социален живот. За огромно съжаление, заради болестта тя не може да бъде пълноценна майка и съпруга и това я съсипва още повече. Именно затова се обръщаме към всички вас със спешен зов за помощ!

След консултация с професор Ердал Карайоз (специалист в областта), той препоръча извършването първоначално на 2 вливки на стволови клетки през 15 дни. След това състоянието на Женя ще бъде проследявано и ако се постигне очакваното подобрение, вливките ще продължат.

За стартиране на лечението ѝ в Турция спешно са необходими 24,000 долара. Цената на всяка една вливка е 12,000 долара и не бива да се прекъсват. Семейството ѝ няма финансовата възможност да се справи само с тази непосилна сума и затова ви моля да ни помогнете да съберем необходимите средства. Имаме нужда от вас и за съпътстващите лечението разходи като: рехабилитация, транспорт (най-вероятно ще трябва Женя да пътува с линейка от и до болницата), придружител и необходимите медикаменти!

Състоянието на Жени рязко се влоши през последната седмицa. Вчера за втори път краката и напълно отказаха, изпита остра, режеща ,безумна болка и загуби временно чувствителност в тях. Вече краката и са постоянно изтръпнали, а на моменти не ги чувства. Вече и е трудно дори да отиде и до банята.

Беше заведена в спешен кабинет, където са и сложили една инжекция Трамадол и са я изпратили у дома- без да я прегледат, без да я изслушат. Пълно безхаберие спрямо пациент с рядко заболяване!!! Ние сме силно притеснени, от нечовешките всекидневни болки, на които е подложена, но най вече ни притеснява това отказване на краката и, защото това може да стане за постоянно. Тогава вече може да е късно за всякакво лечение. Инжекцията, която и беше поставена въобще не и подейства за облекчаване макар и малко за симптомите.

Колкото по-бързо съберем сумата за лечението, толкова по-скоро Женя ще може да бъде отново пълноценна майка и човек!

Можем да дарим за Женя по дарителската й сметка в ОББ:

Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева
(ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA)
Населено място: гр. Пловдив
IBAN: BG64UBBS80021053576440
BIC: UBBS BGSF
Валута: BGN/ Лева
[email protected]

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova