Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

26-годишен пловдивчанин моли за помощ: Не искам да стана инвалид!

29.09.2020

26-годишен пловдивчанин моли за помощ: Не искам да стана инвалид!Не искам да бъда инвалид на 26 години. С тези апел пловдивчанинът Николай Николов започва своя разказ за повратите на живота и моли за помощ.

Младият мъж е в безизходица, след като е натрупал десетки травми и от няколко седмици едва ходи. След посещение при лекар, му съобщават, че вероятно огромните му болки се дължат на скъсан минискус. Пращат го на ЯМР за диагностика, но Николай няма средства да плати за изследването, а от 2017 насам не са му плащани и здравните осигуровки. Родителите му са пенсионери.

Като тийнейджър Николай спортува активно баскетбол в продължение на около 10 години. Спира тренировки, когато е на около 22 години след десетки наранявания и сериозни физически последствия.

"Наложи ми се заради множество контузии и травми да спра това, въпреки че спорта бе всичко за мен. Сполетяха ме ошипявания по кръста и крайниците, многократни разтягания на сухожилия на крайниците, разкъсвания и микроразкъсвания на различни влакна и сухожилия, скъсани странични коленни връзки, наранени минискуси и някои други счупени кости на лявата ръка и отчупено парче костичка в левият ми глезен, което много дискомфортно", разказва Николай.

Спирайки да тренира обаче, Николай се обездвижва заради травмите си и бързо удря 130 килограма, с което идва и сериозният проблем. От няколко месеца едното му коляно е много зле, а последните седмици буквално отказва. Едвам стъпва, трудно изпълнява дори рутинни битови дейности.

Множество житейски трагедии оставят семейството на Николай в лошо финансово състояние. Младият мъж е единственият работещ в семейството, докато невъзможността да ходи почти не го приковава към леглото. Двамата му родители са пенсионери единият по възраст, а другият по инвалидност. Баща му преживя експлозия в чужбина преди около 2 години, която му причини над 48% изгаряния и се събужда след двумесечна дълбока кома в интензивното отделение. Все още не е напълно възстановен, а междувременно става диабетик.

През 2017 Николай завършва Пловдивски университет, ала с успешното взимане на диплома за висше образование, върху него се стоварва жестоката реалност. От тогава не са плащани и здравните му осигуровки, тъй като семейството няма възможност, а Николай е работил спорадично и правата му са прекъсвани. За да може здравната каса да поеме част от разноските, трябва да изплати всичките си непокрити здравни осигуровки. Отделно ще му трябват пари за последващо лечение.

Нужните му средства за осигуровки, за да покрие изследвания, интервенции и да може да се оперира са около 3000 лева.
Младият мъж моли за помощ, тъй като не разполага със средствата.

Ако искате да помогнете, можете да го направите
IBAN: BG15UNCR70001523162864
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Николай Мариев Николов

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova