Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Баба Соня се нуждае от помощ за следоперативния период, който ѝ предстои

07.04.2020

Баба Соня се нуждае от помощ за следоперативния период, който ѝ предстоиНа 2 март след получена тежка фрактура на ставата на лявата тазобедрена кост, 67-годишната Соня Вергилова от Пловдив е приета в университетската болница „Св. Георги“ (в същия град). Оказва се, че ѝ се е счупила бедрената шийка и ѝ предстои платена операция (не се покрива НЗОК) за 1 500 лв. На 6 март ставата й била подменена, но след два дни пак била оперирана заради луксация (разместване) на костта.

След операцията се получила инфекция от приложеното лечение, понеже имала алергичност към някои от лекарствата. Затова на 23 март отново, за 3-и път, възрастната жена била оперирана за почистване на инфектираното място. Но сега предстои 4-та поред операция, без която Соня не може да използва пълноценно крака си. В предстоящата операция следва да се постави препоръчаната антибиотична става, с която лекарите уверяват, че няма да се получават инфекции. Цената й е 3 000 лв., защото не е по Здравната каса. Операцията е насрочена за 7 април, вторник. Добрата новина тук е, че сумата вече е събрана, но след операцията ще са нужни и средства за кръв, антибиотици и лекарства.

Сега Соня е в много тежко състояние, на легло. До нея е съпругът й Боян, който е инвалид и със здравословни проблеми. Помага му близка до семейството им жена, която функционира като болногледачка и организатор на апели и дарители за събиране на сумата за операцията и последващия възстановителен период за Соня. Вече са останали без лични пари, а пенсията на Соня не може да се изтегли, защото не се е намерил нотариус, който да ги посети в дома им и да завери пълномощно на мъжа й, за да я изтегли. Благодарение на дарители в момента семейството има храна, а сумата за операцията е събрана.

Нека подкрепим възрастното семейство за следоперативния период на баба Соня, когато ще са нужни превързочни материали, лекарства, и др. мед. медикаменти. Възрастните хора се нуждаят и от хранителни продукти. Който както може, да помага.

(Недарителска) банкова сметка:
IBAN: BG68 STSA 93000026766986
BIC: STSABGSF
(Титуляр: Боян Вергилов)

Телефон за връзка с болногледачката Верка Николова - 0899559048.

Удостоверителни документи за здравословното състояние на Соня.

Документи от банковата сметка на Боян (мъжът на Соня):
, , , ; .

Source:
Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info