Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дариха хирургични инструменти за деца

27.05.2024

Дариха хирургични инструменти за децаОтделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив получи дарение на специализирани инструменти, необходими за операциите на малките пациенти с лицеви аномалии.

Този благороден жест е иницииран от екипа на Изи Асет Мениджмънт АД, а средствата за дарението са събрани по време на традиционния им благотворителен базар.

Дарителите бяха топло посрещнати от началника на отделението проф. д-р Юрий Анастасов, целия медицински екип, както и зам.-директора по Диагностична и лечебна дейност на университетската болница проф. д-р Иван Дечев. На събитието присъстваха и директорът на “Човешки капитал” на банката Цветелина Джонева, зам.-директорът Надежда Пеянска и експертът Антоанета Тодорова.

„Благодарим на дарителите, че оценяват нашите усилия. Отделението е създадено през 1997 година и днес извършва 97% от операциите на деца с лицеви аномалии в цяла България. Пациентите ни не само се нуждаят от хирургична интервенция, но и от дългосрочно проследяване и помощ, в което участват множество специалисти. Спомням си в началото, проф. Карен Джамбазов, вече изпълнителен директор на болницата, работеше рамо до рамо с нас, беше активният ни ушен лекар, който помагаше в операциите за слагане на дренажни тръбички, например. Той добре познава дейността ни и винаги ни е подкрепял. Нашето отделение има и силна социална ангажираност, но преди всичко е оперативната част, затова инструментите, които получаваме днес са от значение за нашето отделение”, каза проф. Анастасов.

Той връчи сертификат за дарение на Надежда Пеянска и представи на дарителите работата на екипа от отделението, като разказа за конкретни случаи и как се е развил животът на порасналите деца.

“За нас е чест и отговорност да помогнем. Днес сме тук малка част от всички наши колеги. Важно е да намалим детското страдание и да увеличим техните усмивки. Всички Ви благодарим, че го правите. Рядко се среща някой да е отдаден толкова на професията си.”, каза Пеянска.

Освен хирургическите инструменти, предоставени от управителя на фирма Софинформпродукт Димитър Грозданов, Цветелина Джонева поднесе и играчки за пациентите на отделението.

„Искам да изразя признателност и най-искрена благодарност за дарението. Вашата подкрепа е доказателство, че в днешните трудни времена можем успешно да се справяме с предизвикателствата на времето и да реализираме благородни каузи. Дарените хирургични инструменти несъмнено ще спомогнат за ефикасното лечение на малките пациенти с лицеви малформации. Често това са тежки, многоетапни операции, които изискват във висока степен хирургично майсторство”, каза проф. Дечев.

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив е водещо в страната по лечение на лицеви аномалии при деца. Със своята дългогодишна история и екип от опитни специалисти, отделението предоставя висококачествена медицинска грижа, която да подобри живота на своите малки пациенти.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova