Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци ремонтират Инфекциозната клиника в Пловдив

24.02.2020

Доброволци ремонтират Инфекциозната клиника в ПловдивЗапочна дълго чаканият ремонт на Инфекциозната клиника в Пловдив. Обновяването на единственото такова отделение в Южна България, в което се лекуват предимно деца, e възможно благодарение на усилията на доброволци.

Основен ремонт не е правен от 50 години. И пациентите, и медиците определят условията тук като плачевни. Добрата новина обаче е,че съвсем скоро те ще останат в историята. Вече три дни в лечебното заведение кипи усилен труд.

Свилена Георгиева от проект „За доброто” разказа пред NOVA за ужасните условия в болницата.

„Всеки родител знае, че е ужасно, когато детето ти е болно и става три пъти по-ужасно, когато попаднеш на място, което изглежда плачевно. Лекарите правят всичко възможно да помогнат, но не могат да компенсират условията”, разказа тя.

През годините в клиниката са правени само козметични промени. Заради ограничения бюджет за цялостен ремонт средствата все не оставали.

„Условията бяха зле. Стаите бяха с изкъртени стени, мазилката паднала. Прозорците се отваряха през зимата дори с пирони трябваше да ги заковем, за да ги уплътним”, каза Андрей Петров, началник на Инфекциозната клиника в УМБАЛ "Свети Георги".

Тази картина обаче ще остане само лош спомен. С помощта на събраните от дарителската кампания 35 000 лева доброволци започнаха промяната.

„Стигат да покрием труда на строителната фирма и вратите. Всичко друго е благодарение на фирмите, които откликнаха”, заяви Петров.

Клиниката ще се ремонтира поетапно, за да има къде да се лекуват пациентите.

„Работи се много интензивно. За няколко дни смениха дограмата. Работниците работят от сутрин до вечер. Това ни прави много щастливи”, каза още началникът на клиниката.

Затова и всяко едно подобрение в инфекциозното отделение е малка победа както за хората, които впрегнаха силите си, за да го преобразят, така и за медиците.

Преди да се захванат с ремонта на инфекциозната клиника, доброволците преобразиха Нефрологичното и Интензивното отделение на Столичната педиатрия.

Дарителската кампания ще продължи, а всеки, който иска да подкрепи каузата ще има тази възможност.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info