Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Пловдивски ученици в подкрепа на деца в неравностойно положение

21.07.2017

Пловдивски ученици в подкрепа на деца в неравностойно положениеДве ученички от Националната търговска гимназия в Пловдив подариха люлка на деца и младежи в неравностойно положение в Центъра за настаняване от семеен тип "Свети Свети Константин и Елена". Съоръжението е първото подобно в Пловдив и вече стана любимо място за развлечение на децата там. Инициативата е станала възможна с подкрепата на десетки дарители.

Преди да завършат средното си образование Анита и Кристияна представят идеята за люлката в проект по "Гражданско образование". Каузата им впечатлява много хора, които помагат със средства. За няколко месеца се събират близо 3000 лева. И така монтирането на люлката се превръща в реалност.

Анита Дангова: "Това просто ни прави по-добри и ако ние успеем да мотивираме повече деца да правят така, то все едно ние сме създали един непрекъсваем процес за бъдещето."

В къщите на дома са настанени 22 деца и младежи в неравностойно положение с различни двигателни заболявания. Люлката представлява платформа, на която се качва инвалидната количка.

Марина Ватева – директор на Центъра за настаняване от семеен тип "Свети Свети Константин и Елена": "Това добро, което се прави има отражение и върху тях като емоция, като усещане, като чувство."

Следата, която двете ученички оставят след себе си, е добър пример за техните връстници, убедени са от Търговската гимназия.

Величка Калайджийска – преподавател в Националната търговка гимназия-Пловдив: "Ние в училище се стремим точно на това да ги научим – да бъдат добри хора, да бъдат толерантни към останалите. И се радвам, че в момента не говорим за агресия в училище, а говорим защо положително, което показва грижата на две момичета към други."

Анита и Кристияна се надяват каузата, която те осъществиха да бъде продължена и от други ученици.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info