Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Седмокласници зарадваха с игри и енциклопедии деца с увреждания

08.02.2018

Седмокласници зарадваха с игри и енциклопедии деца с уврежданияСедмокласници зарадваха момчета и момичета от домовете за деца, лишени от родителски грижи с образователни игри, дървени пъзели и красиво илюстровани енциклопедии. В първия ден на февруари инициаторите на благотворителна инициатива – Сара Велева и Александра Ланджева от 7 б клас на ОУ „Райна Княгиня” - Пловдив, занесоха даренията, заедно с класния си ръководител Моника Тенева.

По време на традиционния коледен базар в училището била събрана сумата от 875 лева. В него се включили активно ученици от начален и прогимазиален етап, които помогнали в подреждането и продажбата на изработените от тях коледни картички. Решено било със събраните средства да се закупят консумативи за дом, в който живеят деца с увреждания.

След проучване Сара и Александра се спрели на сдружение „Плюшено мече”, което работи благотворително с домове в цялата страна. След разговор заедно решили да подпомогнат пловдивските деца и младежи с увреждания, като закупят консумативи – памперси, мокри и сухи кърпи, перилни и почистващи препарати, образователни игри, пъзели , конструктори, книги.

„Децата ни посрещната изключително дружелюбно, запознаха се с нас. Разказаха ни за живота си в дома и за нещата, които обичат да правят. Умеят да готвят, участват в различни мероприятия , ходят на училище, имат специална площадка за фитнес, понякога прекарват празниците със служители от дома”, разказа Алекс. Децата от дома били толкова ентусиазирани от появата на гостите с подаръци, че ги завели да им покажат стаите си и ги поканили отново.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova