Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млади моделиери ушиха рокли за бедни деца от село Дисевица

05.07.2019

Млади моделиери ушиха рокли за бедни деца от село ДисевицаРазноцветни рокли от кадифе върнаха усмивките на децата от плевенското село Дисевица. Новите им дрешки са ушити по инициатива на 11-класници от ПГ „Ана Май“ в града под тепетата. За трета поредна година училището реализира изключително успешната си благотворителна кампания „Подари усмивка“. Тази година тя е в партньорство с Националното сдружение на сираците в България.

След като зарадваха малчуганите от Хитрино и малките пациенти от детското отделение на УМБАЛ „Св. Георги“, сега младите моделиери решили да се присъединят към кампанията в подкрепа на хлапетата от ДГ „Вит“. За бедността в този район научили от медиите и Националното сдружение на сираците. Стотици хора от цялата страна, сред които и пловдивските гимназисти, се включили в акцията да бъдат облечени и обути 400 деца, които ходели със скъсани дрехи и боси, тъй като били от изключително бедни семейства.

„Тази година подкрепихме две каузи. 12-класници от специалностите по облекло подеха инициатива „Ден на животните и хората, които ги обичат“. Изработиха постелки и играчки, организираха уъркшоп за по-малките ученици и за посетителите на общинския приют за бездомни. С парите от продажбите организирахме нова благотворителна акция. В часовете по учебна практика изработихме рокли ца ДГ „Вит“. Установихме връзка с кмета на селото и директора на детската градина и изпратихме облеклата. Изработването на детски рокли продължава и сега. Платовете получаваме благотворително от фирми на бивши възпитавици на училището“, разказа 11-класничката Спаска Паликарова.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova