Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Онлайн фестивал „Рождество Христово“ организира пловдивско училище

15.12.2020

Онлайн фестивал „Рождество Христово“ организира пловдивско училищеПандемията принуди ученици и учители да преминат на онлайн обучение и децата вече свикнаха с уроците през различни устройства. Но може ли по същия начин да бъде отбелязано и очакваното цяла година Рождество Христово? Освен семеен празник, Коледа е и повод децата да научат нови неща за събитието на Христовото Рождество и да го преживеят чрез различни дейности и в училище. Последните няколко седмици преди Коледната ваканция обикновено са изпълнени с вълнуваща подготовка за базари, тържества, празненства… Затварянето на училищата още през ноември прекъсна подготовката за Коледа и лиши децата не само от възможността да общуват с учителите и съучениците си, но и от трепета на училищния празник.

За да не бъдат лишени от честването на Рождество Христово с учителите и съучениците, педагозите от пловдивското училище „Св. Климент Охридски“ организират за своите възпитаници онлайн фестивал „Рождество Христово“. В него са ангажирани учениците от началния етап, включително и децата със специални образователни потребности (СОП). Инициатор на събитието е Деана Атанасова, богослов, която води в училището клуб по интереси, свързан с религията. В инициативата се включват начални учители, ресурсната учителка и педагогическия съветник.

Така целият м. декември ще премине под знака на предстоящите светли Рождествени празници, които ще бъдат отбелязани от разстояние, в електронна среда. „Проявите във фестивалната програма са насочени да въздействат преди всичко върху детското сърце, да му вдъхнат любов, радост, мир и благородство. В многократното повтаряне на спомена за световното събитие, положило основата на новото летоброене, се цели предаването на чудната историята на децата. Всички събития ще са оформени във фотоколаж и клипове, качени на сайта на училището“, разказва г-жа Атанасова. Програмата на онлайн фестивала включва:

Аудио разказ „Чудната нощ на Рождество Христово“ с гласовете на актьорите Асен Кисимов, Антони Генов, Цв. Нешкова, Ива Апостолова и др. за учениците от начална степен.

Изложба с рисунки под наслов „Рождество Христово“ от членовете на клуб „Мили сърца“, първокласници, четвъртокласници и деца със СОП. Експозицията вече е подредена във фоайето на училището, но творбите ще могат да се видят и онлайн.
Онлайн рецитал на творби от наши класици по темата за Рождество Христово с ученици от втори, трети и четвърти клас.
Изработка на коледни свещички и посаждане на луковици в саксии с ученици от втори клас.
Витрина „Тиха нощ, свята нощ“ със заглавия от фонда на библиотеката и от лични сбирки на ученици. Колекцията представя бисери на писаното слово от различни географски ширини и времена.

Презентация на тема: „Разказът за Рождество Христово в платната на известни художници“ с учениците от пети и шести клас.
Част от подготовката за честването на Рождество Христово е преминала преди затварянето на училищата, друга е подготвена изцяло онлайн. Рециталът с творби за Рождество Христово ще бъде записан и публикуван на фейсбук страницата на училището. Част от инициативите във фестивала ще бъдат представени в онлайн обучението по Български език и литература и други учебни дисциплини.

В отбелязването на празника на Христовото Рождество в електронна среда се включват и учителите: А. Миланова, Г. Цветанова, Т. Георгиева, Д. Ковачева, Г. Мюмюн, В. Коева, С. Рашева.

„Нека за всички ученици, учители и родители Рождество Христово и Нова година донесат усещането за нещо свидно и мило. Да си спомним за коледарските дружини и сурвакарските благословии. Много приятни трепетни очаквания и щастливи сбъдвания през Новата 2021 година“, пожелават учителите от СУ „Св. Климент Охридски“ в Пловдив.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova