Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Стартира дарителска кампания за ремонт на помещения в храма Рождество Богородично в Полски Тръмбеш

01.11.2023

Стартира дарителска кампания за ремонт на помещения в храма Рождество Богородично в Полски ТръмбешПървото дарение от 1200 лева бе обявено на 60-ия рожден ден на Георги Чакъров, кмет на общината. На юбилея си той обяви, че е време в града да има неделно училище, и пожела това да се случи в най-скоро време, за което дарява и сумата, която бе събрана от служители на Общината по повод личния му празник.

На 29 септември 2023 г. бе открита и дарителската сметка в клона на Уникредит Булбанк в Полски Тръмбеш на името на църквата „Рождество Богородично”, в Полски Тръмбеш.

„…Първо ще се направи възстановяване на пастирското жилище в двора на храма, до което има прилежащо помещение. След ремонта може да се ползва за неделно училище или за други подобни мероприятия. Повече от 20 г. помещението не е било ползвано за нищо. По дарителската сметка все още няма дарения освен това на г-н Чакъров, но се надявам скоро хората да се включат в кампанията. Владиката дядо Григорий ще трябва да каже как ще се ремонтира, какво ще се прави, колко ще струва и т.н.…”, обясни отец Димитър Костов, енорийски свещеник, който пое храма в Полски Тръмбеш през 2017 г. и се премести в града със семейството си от друга епархия. Той е и председател на църковното настоятелство и трудната мисия за възстановяване на постройките и тяхното използване се пада основно на него. Тепърва специалист трябва да каже дали трябва да се съборят помещенията, или може да бъдат ремонтирани и възстановени. Назад в годините в пастирското жилище е живял свещеникът (пастир) на храма. Сега мисията е да се възстанови сградата и после ще се реши за какво да се ползва освен за неделно училище.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova