Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Двери стартира нов проект: „Първи стъпки в Православието“

03.06.2020

Двери стартира нов проект: „Първи стъпки в Православието“Скъпи читатели и съмишленици,

Представяме ви най-новия проект на екипа на Центъра за образователни инициативи „Двери“: „Първи стъпки в Православието“ – наръчник за съвременните деца, техните учители и родители.

Създаден е за децата на 21 в., които обичат технологиите, но искат да научат повече и за вярата. Проектът представя на децата от началната училищна възраст християнския поглед към света и човека, но прави връзки и със съвременното хуманитарно знание и природните науки.

Проектът е част от усилията на екипа ни да подпомогне християнското образование на българските деца по модерен начин, който кореспондира с потребностите на днешното поколение, което с лекота борави с технологиите, но трудно намира пътя към себе си и към Бога. „Първи стъпки в Православието“ задава посоката в това отношение.

Подобен иновативен проект има нужда от съмишленици – хора с горещи сърца, открит и смел ум, които се вдъхновяват от Христовите думи „Дерзайте!“ и „Бъдете будни!“. Съмишленици, които очакват православната вяра да даде на децата ни възможност за изграждане на критичен мироглед, за развитие на творческия им потенциал и за израстване до „пълната възраст на Христовото съвършенство“ (Еф. 4:13).

В това си начинание имаме нужда и от вашата подкрепа, за да може това издание да достигне до съвременните деца. Те имат правото да погледнат към света на вярата без страх и предразсъдъци и да видят в Църквата неограничен хоризонт за духовно развитие.

Проектът:

Отпечатване на наръчник „Първи стъпки в Православието“, насочен към децата от начална училищна възраст и техните родители и учители. В него последователно и по увлекателен начин са представени основните християнски възгледи за Творението, десетте Божи заповеди, основните старозаветни разкази, между които така трудните за разбиране в детска възраст теми за потопа и Вавилонската кула. Децата ще научат в какво се проявява Божията справедливост, кой може да стане светец и можеш ли да бъдеш приятел с Бога. Как човек може да общува с Бога и да изследва тайните на вселената – от микроскопичните същества до движението на звездите и планетите. Каква е ролята на вярата в научните изследвания, при управлението на държава, при отбраната на крепост. Важно място в наръчника заема екологията, като елемент от отговорността на човека за сътворения от Бог свят.

Отпечатване на творческа книжка със забавни задачи, в която децата могат да творят, пишат и се забавляват, учейки за християнството.

Част от тиража на изданието на наръчника и книжката ще се предостави безплатно за ползване от учители.

Създаване на електронен интерактивен вариант на наръчника и книжката, базиран в интернет, включващ изследователски задачи, видеа, допълнителна информация и изображения.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova