Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Руската църква одобри препоръки за работа с младежките субкултури

22.07.2019

Руската църква одобри препоръки за работа с младежките субкултури Св. Синод на Руската православна църква, който заседава сега във Владимирския скит на Валаамския манастир, е утвърдил документ с препоръки към свещениците за работа с младежите, принадлежащи към различни субкултури.

В обширния документ се посочва, че целта на работата с представителите на субкултурите трябва да се ръководи от желанието да се разкрие на младите хора пълнотата на живота в Църквата с Христос, а не от стремежа те да бъдат променени и изведени от кръга на субкултурите (освен деструктивните).

В насоките се посочва, че практически всички субкултури така или иначе са свързани със следването на определени авторитети или измислени образи, т. е. в крайна сметка са кумири, което противоречи на една от най-важните Божи заповеди, се казва в документа.

Авторите посочват основните течения в съвременната руска младежка субкултура: 1. почитателите на природосъобразния начин на живот (вегани, вегетарианци, последователи на правилното хранене, занимаващите се със спорт); 2. почитателите на умереното потребление (еколози, активисти на рециклирането и на алтернативи на консуматорските практики и т. н.); 3. почитатели на екстремните спортове и улични танци; 4. участници в доброволчески инициативи (доброволци в грижата за бедни, слаби, възрастни и самотни хора и т. н.).

Авторите на препоръките смятат, че е важно зад особения външен вид или поведение да бъде забелязана личността на младия човек. На свещениците се предлага внимателно да изслушват младите хора и техните възгледи, да намират теми за общуване, които ще представляват интерес за тях, да не се акцентира върху разликите в мирогледа и разбирането на жизнените ценности. Описани са подробно правилата за общуване с представителите на субкултурите. Свещениците следва да се отнасят с уважение към тях, да приемат избора им, да проявяват искреност и естественост в общуването, такт и зачитане на достойнството на младите хора.

Дадени са препоръки как да се подходи, в случай че родителите на младежите се обърнат към Църквата за помощ относно участието на децата им в дадена субкултурна среда. Подчертава се, че е необходимо свещениците да се стараят да поддържат добри отношения между младежите и техните родители. Всички препоръки - тук.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info