Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученик спаси човешки живот в Родопите

17.01.2023

Ученик спаси човешки живот в РодопитеУченик от Средното училище "Свети Климент Охридски" в Ракитово бе отличен за проявените от него кураж, смелост и съобразителност при спасяване на давещ се млад човек в язовир.

Както съобщихме вчера, баща и син от велинградското село Драгиново заедно със свой приятел отишли на риболов на язовир "Малък Беглик" край Батак. Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност, те започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема.

Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в капана на ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували Ангел Йорданов на 37 години от Ракитово и неговият 14-годишен син, носещ същите имена като баща си.

Без да губят време с помощта на въже те издърпали 23-годишния мъж от водата. За съжаление 47-годишният му баща не успял да се спаси и потънал в язовира.

За проявените от него и неговия баща кураж, смелост и бърза реакция началникът на РУ-Пещера главен инспектор Камен Радев връчи почетна грамота на седмокласника Ангел Йорданов. Това стана днес в сградата на неговото училището, в присъствието на съученици, преподаватели и ръководството на учебното заведение.

Главен инспектор Радев изрази своята и на колегите си признателност за благородната и човешка постъпка на Ангел и неговия баща, определи я, като пример за подражание и възхищение.

Source:
Picture: Ракитово, хора, спасяване, живот, язовир.

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova