Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

15 000 Рождественски пъзела достигнаха до български деца в страната и чужбина

30.12.2016

15 000 Рождественски пъзела достигнаха до български деца в страната и чужбинаХиляди деца в страната и в българските училища в чужбина получиха Рождественски подарък в навечерието на Коледа. Подаръкът включва разказ на Христовото Рождество, икона на празника и 3Д пъзел украса за елха. Той е подготвен от екипа на Двери и издаден с финансовата подкрепа на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Рождественският пъзел излиза за втора година, но сега за първи път той достига до учениците в българските училища в Централна и Западна Европа, както и в Румъния и Молдова.

Заедно с Коледния подарък до българските ученици в Западна Европа митрополит Антоний изпрати и Рождественско послание за светли и благословени празници. „В дните до раждането по плът на Богомладенеца нека всички да се подготвим и Му пренесем дарове от добри дела, грижа и любов към ближните. Обединени от духа на добротворството, независимо в коя част на Европа и света се намираме, всички ние с истинска и чиста радост ще посрещнем светлата и свята нощ на Христовото Рождество“, пише владиката.

„Да се стремим да бъдем добър пример за нашите деца и да възпитаме у тях любов към родината и Църквата, да ценят това, с което Бог прещедро ни е обдарил“, се казва в посланието на митрополит Антоний, отправено също така и към учители и родителите на българските ученици.

Рождественският пъзел донесе много радост както на учениците в общообразователните училища у нас, така и на възпитаниците на неделните прицърковни школи. В много български домове чрез най-малките членове на семейството беше донесен разказът за Рождество Христово и икона на събитието. На много коледни елхи се появи нова украса с образа на Божията майка и Богомладенеца Христос.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info