Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Успешна дарителска кампания дава шанс за пълноценен живот на малко дете

10.01.2019

Успешна дарителска кампания дава шанс за пълноценен живот на малко детеЛора е родена с дефицит на бедрената кост и едното й краче е по-късо от другото

Историята на едно малко момиченце от Русе трогна стотици българи в страната и чужбина. Лора е родена с дефицит на бедрената кост и едното й краче е по-късо от другото.

Благодарение на помощта на много хора, парите за операция на детето са събрани. След няколко дни цялото семейство пътува за клиника в Маями, където обещават пълноценно лечение за Лора. Протеза ще компенсира разликата в крачетата й. Заради рядкото заболяване тя ще се увеличава с годините и може да достигне повече от 20 сантиметра.

Лекарят, изучил и класифицирал тези малформации, е д-р Пейли от Флорида. А в неговата клиника вече очакват малката си пациентка.

"Това е началото. Така се подготвя костта за удължаването в последствие, което предстои. Първото ще бъде след 2 години, тогава престоят ни ще е още по дълъг, защото самият процес е осем месеца, поетапно. Искаме на минем това първо и най-сериозно изпитание за нас, за Лора най-вече. Ще се наложат серия от операции - само първата струва над 200 000 долара. И трябва да се направи, докато Лора е на две години. А при преглед преди година д-р Пейли даде отлична прогноза за възстановяването й", каза майката на Лора Ралица.

Медикът практикува от 21 години и семейството не се съмнява в неговите професионални качества.

Фондът за лечение на деца в чужбина предлага друг вариант за операция - във Виена. Родителите обаче считат, че не е надежден.

"Отказахме помощта от фонда, защото тя беше подигравателна - 15 000 евро за операция, която в САЩ струва 200 000 долара. Не мисля, че има човек, който би им повярвал, че с тия 15 хил евро може да направиш същата операция", каза майката на момиченцето.

Затова се отказват от малката сума и започват собствена кампания. За по-малко от година се събират необходимите средства за операция. Разходите за престоя в Маями поемат сами. Петър и Ралица в началото не можели да повярват,че ще съберат огромната за тях сума. А сега дори не могат да изброят стотиците лични дарения и благотворителни инициативи, проведени в помощ на дъщеря им - базари, спортни прояви, концерти. Думите на родителите не стигат, за да изразят благодарността си.

"Просто има прекрасни хора, които помагат. Без тях нито нашата кампания, нито други биха били успешни. Просто има страхотни хора! А Лора е страхотно детенце, усмихната, лъчезарна и нейната усмивка и този ентусиазъм, който има тя - не се спира пред нищо и не се предава", каза бащата Петър.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova