Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Събраха 700 лв. от концерт за лечението на русенка

21.07.2020

Събраха 700 лв. от концерт за лечението на русенкаБлизо 700 лв. са събрани в подкрепа на Лидия Лечева от RUSE SUMMER FESTIVAL 2020. Това съобщиха от Общинската администрация след като нарочна комисия установи получените дарения.

Провелият се от 29 юни до 5 юли Ruse Summer Festival 2020 събра стотици русенци и фенове на рок музиката в крайдунавския град. Организаторите на фестивала прегърнаха каузата на русенката Лидия Господинова и помогнаха за събирането на средства за нейното лечение.

Лидия страда от множествена склероза, а пътят към лечението й струва 45 000 евро. С допълнителните разноски по пътуването и престоя там, а и със задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро. Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания. Тя трябваше да постъпи за лечение след месец април тази година. Но това така и не се случи – заради световната епидемия от COVID-19 и заради необходимите още 30 000 евро. Доброто е заразно не по-малко от всеки вирус, затова и много хора подадоха ръка в този особено труден период в живота на Лидия.

Момчетата, които организират ежегодно рок събития в Русе – Емил Кехайов и Иво Минчев, поставиха урни, предназначени за набиране на средства за Лидия.

На 21 юли, в сградата на Община Русе, комисия установи размера на събраните с благотворителна цел парични средства, като точната сума е 658,09 лв. Даренията се събираха в 2 запечатани урни по време на рок фестивала Ruse Summer Fest 2020, организиран със съдействието на Община Русе.

Комисията е назначена със заповед на и. д. кмет на Община Русе Димитър Недев и е в състав председател Ирена Маркова – гл. експерт в отдел „Култура“, Емил Кехайов – организатор на събитието, Благовеста Блажева – счетоводител-касиер в Община Русе и Кристина Борисова – ст. експерт „Връзки с обществеността“.

Събраната сума остава на съхранение в касата на общината до предаването й на Лидия, а тя благодари на всеки, който е отделил от себе си в името на една добра кауза.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova