Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Малчуганите от ДГ Снежанка се включиха в благотворителна кауза за децата на Скури

08.06.2023

Малчуганите от ДГ Снежанка се включиха в благотворителна кауза за децата на СкуриСтотици деца от русенската детска градина „Снежанка“, техните родители и екипа на заведението се включиха в събирането на средства за Фондация „Александър Русев“, целяща изграждането на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно положение.

„Детските сърца са най-големите. Прекрасно е да видиш как заедно – родители, деца и учители, помагат безрезервно на една толкова благородна кауза. Илиян Русев - Скури е изключителен човек, който години наред дава енергия, време и грижи за деца и възрастни с увреждания. Той направи и невъзможното, за да сбъдне мечтата на сина си и сега е наш ред да го подкрепим“, обърна се към тях кметът Пенчо Милков.

Събитието бе под наслов "Деца с големи сърца - доброто започва от нас!" и се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

340 малчугани се включиха в подготвените спортни дейности за празника. На кея бе подреден и благотворителен базар с тематични сувенири и рисунки, дело на децата. Приходите от него ще бъдат преведени към фондацията, която в лицето на Илиян Илиев – Скури предоставя напълно безплатна рехабилитация за деца с увреждания от 2016 година насам.

Спортистът и рекордьор Теодор Цветков, който безрезервно подкрепя каузата, също взе участие. Той призова децата да посветят част от времето си на спортни и творчески дейности и с отворени сърца да се включват в благородни инициативи като настоящата.

Отстъпването на безсрочно безвъзмездно право на строеж от Община Русе към фондацията ще бъде гласувано на юнското заседание на Общинския съвет. Съгласно предложението на кмета до съветниците и мотивираното искане на Илиян Русев се предвижда водно-рехабилитационният център да бъде изграден на ул. „Руй планина“ и да разполага с обща площ от 3800 м2 .

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova