Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарение по случай Бабинден получи отделението по неонатология в Русе

24.01.2023

Дарение по случай Бабинден получи отделението по неонатология в Русе20 неонатални легла бяха дарени на УМБАЛ "Канев" от русенската фирма "Дунарит" АД

По случай Деня на родилната помощ и професионален празник на акушерките и гинеколозите, "Дунарит" АД дари 20 неонатални легла за нуждите на отделението по неонатология на Университетска болница „Канев“.

Леглата са от висок клас, произведени от антибактериални материали, като всяко едно си има самостоятелно шкафче за съхранение на всичко, което е необходимо за престоя на новороденото в отделението. Неонатологията на УМБАЛ „Канев“ е със статут на междуобластен център, с трето ниво на компетентност, и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града.

За изминалата 2022 година, през неонатологията са преминали 1151 новородени, като 20 от тях са били приети от други болници.

"Университетска болница „Канев“ и екипът на Отделение Неонатология изразяват сърдечната си благодарност за този дарителски жест. Чрез него екипът на "Дунарит" АД показа, че трудът на медицинските екипи, които се грижат за нашите най- малки, но най- борбени пациенти, е високо оценен. Това, което правите, е достойно за уважение и е безценно за нас, за децата и за техните родители! В навечерието на Вашата годишнина – 120 години от създаването на "Дунарит" АД, благодарим още веднъж за проявената съпричастност и за доверието!" се казва в прессъобщението на болницата.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova