Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Само за два дни събраха средствата за люлка за деца с увреждания в Русе

08.06.2020

Само за два дни събраха средствата за люлка за деца с увреждания в РусеСамо за два дни след старта на кампанията за набиране на средства, с които да се направи люлка за деца в инвалидни колички в Русе, парите са събрани, съобщи един от инициаторите Иван Белчев от сдружение Ruse GO.

Над 100 души са подкрепили идеята, като първоначалната сума от 4500 лв., която бе нужна, вече е надхвърлена, а даренията продължават. По данни на Агенцията за социално подпомагане в Русе има 462 деца с над 50% заболяване, от които 78 деца са с над 90 % заболяване.

От общината са предложили люлката да бъде поставена на детската площадка на пл.“Дунав“, но според родителите на деца със специални потребности мястото не е подходящо и те биха предпочели да е в Парка на младежта. Идеята е децата в инвалидни колички да бъдат заедно с останалите си връстници, с които да общуват и се забавляват, пише Русе медиа.

Тъй като вече са събрани повече средства, организаторите са решили да разширят кампанията. До вчерашния ден са били дарени малко над 6200 лв.

„С допълнително 1200 лв. ще монтираме на 3 места в града обезопасена седалка за люлка, която е подходяща за деца със специални потребности.

С 1000 лв. допълнително ще инвестираме в зеленчукова градинка около площадката в 4 големи сандъка, които ще се обгрижват от децата и техните родители; ще посадим цветя; ще използваме по-качествена подова настилка около люлката. Ако имаме 5000 лв. допълнително ще купим детска електрическа инвалидна количка, която да е подходяща за разходки из пресечена местност. Ще я предоставяме за временно ползване на всеки желаещ. От името на всички замесени ви благодаря за направените дарения!“, сподели Иван Белчев.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova