Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарение от компютърна техника получи „Еквилибриум“

15.10.2020

Дарение от компютърна техника получи „Еквилибриум“ Деца, младежи и социални работници от четири центъра за социални услуги, управлявани от сдружение „Еквилибриум“, получиха ценно дарение от компанията „ВИТТЕ Аутомотив“. 12 обновени лаптопа с лицензиран софтуер вече влизат в употреба.

В Центъра за работа с деца на улицата компютрите ще се ползват направо от децата, както и в Центъра за обществена подкрепа. В Розовата къща и в обединени детски услуги „Слънчо“ логопед и психолог ще използват специални програми за работа с децата с увреждания.

Директорката на Комплекса за социални услуги Светла Межри връчи благодарствени писма на дарителите от името на „Еквилибриум“. Още един лаптоп днес или утре отива при първокласника Коко и неговата майка, които са подкрепяни от „Еквилибриум“ да се справят самостоятелно с живота. Така Коко ще е готов да участва пълноценно в образователния процес, ако той мине онлайн или дистанционно.

Искаме да дадем пример и на други компании - ако имат стара техника, но могат да я обновят и да я дарят - ще има смисъл от жестовете за деца и младежи в нужда. Това подчертаха от „ВИТТЕ Аутомотив“. Всички компютри са минали преглед, почистени и готови за употреба. Подготовката на системите и инсталацията на софтуера е направена от IT-специалистите на компанията. Още 9 преносими компютъра отиват в кризисния център на сдружение „Динамика“, които работят с жертви на насилие.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova