Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Второкласници от Русе получиха детски библии

16.04.2019

Второкласници от Русе получиха детски библии На 9 април по инициатива на свещ. Кирил Синев и с благословението на Русенския митр. Наум 20 второкласници от СУ „Васил Левски“ в Русе получиха Библия за деца. Изпълнявайки Христовата повеля „Идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина, и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал“ (Мат. 28:19-20), духовникът раздаде на учениците книгите, към които те проявиха голям интерес. С нетърпение започнаха да прелистват страниците на Св. Писание, разказано в достъпна за децата форма. Някои ученици поискаха екземпляри и за свои приятели.

Учителката Росица Хальова раздаде на ученолюбивите деца, изучаващи предмета Религия, донесения от духовника последен брой на епархийския вестник Вяра и живот, посветен на Благовещение. Последната страница на изданието е изпълнена с рисунки на ученици за празника.

По време на срещата в училището децата имаха възможност да зададат своите въпроси към духовника, който с интерес ги изслуша и им отговори по достъпен начин. Децата са заинтригувани от предмета Религия и участват много активно в заниманията. Те усвояват с интерес учебната материя, която в голяма степен разширява тяхната обща култура и е предпоставка за справяне със съвременните предизвикателствата, пред които се изправя нашето общество.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info