Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

44-годишна жена с МС се нуждае от подкрепа за лечение

25.06.2020

44-годишна жена с МС се нуждае от подкрепа за лечениеОбщо 60 000 лева ще помогнат на Лидия Лечева – Господинова в битката с коварна болест. 44-годишната жена, която е от Силистра, но живее в Русе от над десетилетие, страда от множествена склероза. Одобрена е за важно лечение в Москва, но кризата с коронавируса и липсата на средства са причината то все още да не е приложено. А колкото по-бързо стане това, толкова резултатите ще бъдат по-добри.

Лидия се бори с болестта от 2001 г., когато са се появили първите симптоми. В началото състоянието й не било тревожно и младата жена създала семейство и родила дете – прекрасното момче Александър, което вече е на 13 години и заради което всъщност се бори най-много. Болестта постепенно започнала да прогресира, а самостоятелното придвижване ставало все по-невъзможно. Въпреки това, Лидия не е преставала да се труди. И сега, когато опасността от коранавируса не е преминала, тя продължава да ходи на работа. Лидия е главен експерт в Дирекция „Европейско развитие“ на Община Русе и всеки ден е на работното си място, макар и вече да се придвижва със скутер.

„Изключително съм благодарна на колегите си за тяхната помощ и внимание. Самите те правят всичко възможно парите да се съберат и аз да замина да се лекувам“, казва Лидия.

Цялото лечение и престой в Клиниката по хематология на Националния медицински център „Пирогов“ в Москва струва 100 000 лева. През ноември миналата година е започнала дарителска кампания за събирането на сумата, но до момента са събрани 40 000 лева. Лечението е комбинация между химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Прилага се още на няколко места в света – САЩ, Израел, но терапията в Москва струвала най-малко. Имало е и определена дата - 20 април, но заради пандемията тя е отложена за по-късно.

Лидия поддържа непрекъсната връзка с лекарите от Москва. Ако парите бъдат събрани, най-вероятно тя ще трябва да замине тази есен. Има още три-четири месеца до тогава и до мечтата й състоянието й да се подобри, да отгледа прекрасния Александър и да го види пораснал мъж. Пожелаваме й го и ние!

Дарителска сметка:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67
BIC (SWIFT): RZBBBGSF
Банка: Райфайзенбанк
Титуляр: Лидия Лечева-Господинова
Основание: Дарение

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova