Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Мъж дарил 31 литра кръв за болни деца в Русия

15.06.2020

Мъж дарил 31 литра кръв за болни деца в РусияПрез 2014 година младият мъж решава, че трябва да запълни свободното си време с благородна кауза

Той подарява животи. И е почетен донор на Русия. От 2015 година досега 27-годишният Константин Школяр е дарил 31 литра кръв за деца, които се лекуват в Детския център по хематология в Москва.

През 2014 година младият мъж решава, че трябва да запълни свободното си време с благородна кауза. Провокира го трагедия, която се случва две години по-рано. В нощта на 6 срещу 7 юли 2012 година при ужасно наводнение в Крим семейството на Константин губи всичко. Но получава помощ от напълно непознати хора от различни краища на страната. След този момент руснакът започва да дарява кръв и да спасява човешки животи. Иска да помага и по време на пандемията с коронавируса, но самият той претърпява операция.

„Днес се завърнах след половин година пауза. Трябваше да ме оперират от апандисит. Стана изненадващо”, сподели Константин.

„Вярвам, че по време на пандемията е още по-важно да помагаме, за съжаление моето здравословно състояние не го позволяваше. Исках да звънна на приятели, които също могат да станат кръводарители и да ги помоля да помогнат в тези трудни времена. Щастлив съм, че отново мога да помагам, както през изминалите години”, каза още мъжът.

Константин успява да привлече съмишленици. Но има още една мечта.

„Мечтая за нещо много простичко. Искам да си направя татуировка. Но преди това искам да даря кръв 100 пъти. Защо ли? Защото след като се татуирам, няма да мога да дарявам кръв една година. Ще ми е много трудно. Затова съм си поставил тази цел – 100 кръводарения и след това ще отдъхна за година и ще си татуирам Спондж Боб със „Звездната нощ" на Ван Гог за фон.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info