Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кабинет по религия беше открит в Сандански

03.11.2023

Кабинет по религия беше открит в СанданскиНа 1 ноември, Деня на народните будители, в Трето основно училище „Христо Ботев“ в Сандански беше открит кабинет по религия. В него ще се провеждат занятията с учениците от втори, трети и четвърти клас.

Кабинетът беше официално открит и осветен от Неврокопския митрополит Серафим. При откриването митр. Серафим се обърна към присъстващите, като изрази радостта си от начинанието на училището да обособи специална среда, в която да се преподава религия. „Похвално е начинанието да има място, предназначено за този предмет, защото в него е добре да има икони, текста на Свещеното Писание, материали, които подпомагат работата на учителя“, каза владиката.

Кабинетът е създаден с подкрепата на директора на училището Румен Сидеров. За местни медии той разказа, че специално обособената класна стая за заниманията по религия дава възможност да се създаде подходяща духовна атмосфера, в която да се усвояват знанията по предмета. Желанието ни е да учим децата на добро и на християнските добродетели.

Преподавател по дисциплината е Иванка Иванова, богослов. Тя е редовен учител в училището и освен религия преподава и музика.

Трето ОУ е първото училище в Сандански, в което се изучава религия от 2014 г. Сега в него 300 деца изучават този предмет като факултативен учебен час.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova