Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Семейство избра да затвори магазина си заради коронавируса и да се захване със земеделие

19.03.2020

Семейство избра да затвори магазина си заради коронавируса и да се захване със земеделиеМладо семейство от врачанско село затвори магазина и кафенето си заради коронавируса, макар това да е единственото препитание и за двамата. На пръв поглед става дума за превантивна мярка. Съпрузите обаче не ползват времето, в което няма да работят в търговските си обекти за почивка или лентяйство. До края на месеца те са категорични, че ще положат основите на нов бизнес, който ще ги осигури дори карантината да продължи по-дълго.

Ани и Христо стигнали до решението единодушно, макар да не било лесно и за двамата. Ден, след като затворили кафенето заради заповедта на здравното министерство, сметнали, че ще е по-добре и хранителният магазин да спре да работи.

„Трябва да го затворим. Защо трябва да работим и да заразяваме и себе си, и останалите. Мислим с перспектива“, разказа съпругът Христо Христов.

„И двамата работим в този магазин и това ни е единственото средство. Имаме някакви заделени парички. Надяваме се, ако спазваме всички карантината, нещата да отшумят до 29-ти“, сподели управителят на магазина Ани Петрова.

„Случвало ми се е клиенти, които не спазват карантината, да идват в магазина. Аз не мога да им забраня. Не можеш да обвиниш някого, че е болен само затова, че е бил в чужбина“, каза жената.

Семейството обаче нито мързелува, нито скучае, защото използва времето, за да си създадат оранжерия, която имат планове да бъде началото на новия им бизнес.

Ани разказва, че така ще реализира една своя мечта. Тя живяла в Гърция почти 14 години, но винаги я теглело към българското село и земята и сега има шанса да се радва и на двете.

Бивши клиенти бързо прегърнали инициативата. Други пък идват да питат кога ще отворят магазина и кафенето, за да се срещат пак.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova