Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Ивон

08.12.2023

Да помогнем на Ивон"Щастливо бъдеще за Ивон" се нарича кампанията за набиране на средства за 8-годишно момиченце от Шумен.

На 1 година, когато разбират, че детето има забавено двигателно развитие, родителите започват да посещават различни специалисти и през 2017 г. поставят диагнозата на Ивон - Детска церебрална парализа-долна спастична парапареза. През цялото време са се провеждали ежедневни рехабилитации, които й се отразяват добре, но не са били достатъчни, затова след консултация през 2018 г. и 2019 г. правят две фибротомии, от които е имало значително подобрение и Ивон започва да прави първите си самостоятелни крачки.

"Тогава всички вярвахме в чудеса", каза Пепи - майката на Ивон. С времето обаче мускулите й започват да отслабват и да губи постигнатите резултати и след преглед от невролог е установено, че има Аксонална сензо-моторна полиневропатия. До 2022 г крачетата й силно се изкривяват, ортопеди казват, че е невъзможна ортопедична корекция. Тогава се обръщат към д-р Александър Кребс в Ортопедична болница „Шпайзинг” във Виена, който се съгласява да извърши операцията.

Тя излиза повече от успешна и Ивон отново може да стъпва на краката си и да ходи с чужда помощ. Тази година след контролен преглед при д-р Кребс разбират, че тазобедрените стави са започнали да излизат и трябва да се направи операция на двете едновременно, след която Ивон ще бъде с гипсова шина в областта на таза и краката 6 седмици.

След операцията ще бъде нужна усилена рехабилитация. Родителите желаят да продължат с лечението на Ивон в Ортопедична болница „Шпайзинг”във Виена , където ще получи грижите които заслужава.

Затова децата от Обединения детски комплекс в Шумен, заедно със своите учители, организираха благотворителната кампания "Щастливо бъдеще за Ивон". Към каузата се присъединиха и доста училища и детски градини в Шумен.

Дарителска сметка- Банка ОББ
IBAN: BG42UBBS80021051439150
BIC : UBBSBGSF
Титуляр: Пенка Иванова Кондузова (майката на Ивон)
В полза на : Ивон Павлова Иванова

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova