Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Шапки от Германия за болни деца в УМБАЛ Света Марина

11.04.2023

Шапки от Германия за болни деца в УМБАЛ Света Марина„Споделен Великден“ е поредната инициатива на учениците от кубратския клуб „Емпатия“, с която зарадваха малките пациенти на детската онкология във варненската болница „Света Марина“.

Наред с великденските лакомства и книжки с великденски мотиви за оцветяване, подготвени от кубратските емпатисти, са подарени и близо 30 цветни памучни шапки. Те са ушити от приятели на доброволците от кубратската Местна комисия за борба с противообществените прояви от германския град Вилхелмсхафен, Долна Саксония. Това каза за Радио Шумен секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова.

"Шапките са ушити специално за този случай - за клиниката във Варна. Те са от памук и са в най-невероятни детски десени, за да създават настроение. Поканихме децата, които не са на системи и могат да се движат и им дадохме възможност сами да си изберат шапки. Най-емоционалният момент беше, когато децата си припознаха анимационните герои по шапките, а тези, които не бяха с нас, ще ги получат в занималнята или от главната сестра", посочи тя.

Това е четвърто посещение на кубратските добротворци в детската онкология, освен традиционната вече кампания „Коледна топлина“ за малките пациенти. При предишната си акция те дариха на отделението картини, нарисувани от деца от Дъблин, което е провокирало и жестът на Андреа и приятели от Вилхелмсхафен, Долна Саксония.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova