Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Майка живее с двете си деца в крайна оскъдица

Author: Милостив | 11.04.2017

Майка живее с двете си деца в крайна оскъдица Сидика и двете й деца – момче на 24 г. и момиче на 14 г., живеят в общинска гарсониера без почти никакви условия за нормален живот. В момента добра жена учи 44-годишната майка да чете и пише на български език. Тя дори е осигурила със собствени средства материалите за работа.

Сидика има и очни проблеми – „не вижда” добре, но поради липса на здравни осигуровки и парични средства не може да си позволи да отиде на преглед при лекар. Жената работи по общинска програма за озеленяване към гр. Попово, където живее с децата си. Доходът й е 370 лв.

Момчето на Сидика е епилептик. Има завършен 8-и клас и за него, както и за сестра му, се грижи майка им.

Момичето боледува от гастрит. Хранителният лукс – кисело мляко, който си позволява семейството, отива именно за момичето. То е ученолюбиво и желае да продължи учението си, ако има възможност, макар че сега дори не може да си закупи необходими учебници.

54-годишният мъж на Сидика живее отделно в Шумен с майка си, която се грижи за него. Той е бил в Германия да работи, но скоро се разболял от рак на белия дроб и се върнал. Оттогава състоянието му се влошава с всеки изминал ден. През есента му казали, че му остават 6 месеца! Няма осигуровки и средства за лечение, болестта му е в заключителен етап. Вече не може да става от леглото си, малкото облекчение на болките му е приемът на течен аналгин, който също не може да си позволи, тъй като струва 26 лв.! Няма никакъв апетит за хранене и буквално съхне.

Заради тежкото материално състояние на семейството всяка помощ е от полза. Известно ни е, че досега хора от околността са помагали на Сидика и децата с хранителни продукти. Един дарител е подарил компютър за радост на децата, като интернетът е предплатен за няколко месеца напред, а телевизията - за около 1 година.

Сидика и двете й деца имат най-голяма нужда от хранителни продукти – олио, брашно, консерви, русенско варено; всякакви пакетирани продукти, които имат дълготрайност. Дрехи, обувки или маратонки, които са запазени или в добро състояние, ще бъдат радост за тях.

Телефонът на Сидика е 0894 33 07 71.

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info