Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Момчето, което хвана Светия кръст в София, ще дари парите от наградата за онкоболни деца

08.01.2018

Момчето, което хвана Светия кръст в София, ще дари парите от наградата за онкоболни децаЩе даря парите, които получих, за онкоболни деца. Това каза Александър Лебешковски, който спаси Светия кръст от водите на езерото в столичния квартал „Дружба“. Той е на 20 години, студент в УНСС и вади кръста за втори път, първият е бил през 2016 година, когато е още ученик.

Главният секретар на Светия Синод и Мелнишки епископ Герасим отслужи водосвет и хвърли кръста в езерото, което въпреки необичайно топлото за 6 януари време, все пак имаше тънка ледена кора.

20-годишният Александър, който спаси кръста, каза, че в семейството му имало случаи на близки с онкологични заболявания, затова приел борбата с рака като своя лична кауза, обясни той, след като извади кръста от водите на езерото в „Дружба“:

„Между 16:00 и 18:00 ч. ще бъда на булевард „Витошка“ пред Мак Доналдс и ще събирам средства за децата, болни от рак. Първото дарение, което правя, е наградата, която получих от кметицата. В моето семейство имах няколко случая на онкоболни, за мен това беше стресиращо, чувствах се слаб. За мен това е лична кауза, защото знам е какво усещането да имаш човек от семейството ти болен“, каза Александър.

Той беше поздравен от кмета на София Йорданка Фандъкова, която му връчи и парична награда от 400 лв.:

„Да са живи и здрави всички софиянци, всички българи, където и да са! Честит имен ден на всички, които днес празнуват, и най-важното – нека да обичаме града си и да знаем, че този град е наш и успехът на града зависи от всеки един от нас“, посочи Фандъкова.

61 смелчаци се включиха в надпреварата за спасяване на кръста от водите на езерото в столичния квартал „Дружба“. Най-възрастен беше 77-годишният Борислав Бранков, който го прави вече 10 години, а най-младият участник беше 19-годишният Денис Георгиев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova