Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Изхвърлиха болен мъж от общинско жилище

11.05.2017

Изхвърлиха болен мъж от общинско жилищеТежко болен мъж в напреднала форма на диабет беше изхвърлен на улицата от общински апартамент в София. Новият наемател наел бригада, която да изхвърли покъщнината му през прозореца, като така заминал и животоспасяващият инсулин.

Новият наемател наел бригада, която да изхвърли покъщнината му

На практика мъжът има лекарство до тази вечер, може би и утре. Живее на улицата и за него се грижат съседи, които не са си изгубили човещината.

Не иска да го виждаме как плаче като малко дете, защото е на 50. Трудно обаче сдържа сълзите си щом погледне към дома си – общинско жилище в софийския квартал „Дружба 2”. Загубил го, защото със 140 лева пенсия не успял да плати наема си и жилището е дадено на друг.

Преди шест дни дошъл новият наемател, сменил бравата и Евгени останал на улицата. Докато е в болница изхвърлил всичко от дома му.

Заедно с малкото покъщнина на боклука отишъл и инсулина за месец напред. Радва се, че поне му е останала една количка. загрижен съсед му я запазил.

От общината в „Дружба” разбираме, че не е плащал наем от 2007 година. Също така не стопанисвал дома си добре. Социалните служби нееднократно са му предлагали да иде в дом за временно настаняване. Той обаче отказвал.

Редно ли е един болен човек да бъде изхвърлен заедно с животоспасяващите му лекарства по този начин? Дори и да е законно. Екип на „Здравей, България” се свърза с новия наемател. Твърди, че предупредил Евгени, че ще бъде изхвърлен.

Макар Евгени да няма подслон и лекарства и да не знае кога ще има покрив над главата си, най-много страда кучето и котката си. И те изчезват заедно с целия му досегашен живот.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova