Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Св. Синод направи дарение на столичната болница ИСУЛ

15.11.2023

Св. Синод направи дарение на столичната болница ИСУЛНа 10 ноември в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София се състоя среща на изпълнителния директор на болницата Любомир Пенев с Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, съобщава сайтът на Българската патриаршия. От името на Св. Синод на БПЦ митрополитът предаде дарение от 18 200 лв. за подпомагане на спешния ремонт на Трето УНГ отделение по детска ото-рино-ларингология в болницата. По молба на ръководството на лечебното заведение митр. Гавриил отслужи водосвет за душевно и телесно здраве на лекарите, медицинския персонал и лекуваните там пациенти.

Негово Високопреосвещенство беше придружаван от членове на Културно-просветния отдел при Св. Синод, които донесоха подаръци за лекуващите се деца в Трето УНГ отделение на ИСУЛ.

Финансовото дарение беше събрано чрез благотворителната кампания на Св. Синод „Деца помагат на деца“. В нея деца и ученици – художници и музиканти – даряват свои творби за набирането на средства в полза на малките пациенти на болницата.

Г-н Пенев отбеляза, че дарените средства ще се използват за подобряване на условията за пребиваване и лечение в детското отделение УНГ.

Митр. Гавриил изрази радостта си, че дарените средства са събрани благодарение на детско творчество, чрез което Църквата учи младите на милосърдие и любов към ближния. Архиереят преподаде на служителите на болницата благословението на Светейшия Български патриарх Неофит и потвърди, че мисията на Църквата е да подпомага, събира и сплотява хората, като ги укрепява и извисява духовно, особено в трудни моменти на лични и обществени изпитания.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova