Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Жена се нуждае от спешна операция, за да избегне инвалидност

Author: Милостив | 13.08.2018

Жена се нуждае от спешна операция, за да избегне инвалидност Людмила е на 49 г. от София и е болна от „Кисти на Тарлов“. Нуждае се от операция в Кипър, струваща 41 900 евро.

До преди 2 години Люси е работила и се е грижела за двете си деца и за възрастен човек от семейството. Животът им е протичал нормално, до един момент, когато започнали да се появяват остри болки в целия й гръбначен стълб. От болките тя не е могла да стои нито в изправено, нито в седнало положение повече от 15 мин.

Жената бива приета по спешност в болница с 5-дневен престой. След изтичането на срока лекарят ѝ казал „Това беше, клиничната ти пътека изтече.“ и тя трябвало да напусне болницата, без да е чула добри или лоши вести за състоянието си.

Болките в гърба и седалището й продължавали с все същата интензивност, въпреки предписаните й нестероидни обезболяващи и кортикостероиди. Затова Люси решава да направи ЯМР.

Резултатът от прегледа показва, че се касае за „Кисти на Тарлов“. Обяснението на заболяването си тя предава така: „Нервните коренчета, които излизат от гръбначния мозък, имат обвивки, една от тях се казва периневрум. Когато тя се отслои, в образувалото се пространство се събира ликвор и се образува периневрална киста на Тарлов. Тези кисти компресират, увреждат нерва, върху който са се образували. Ако не се направи навреме операция, се стига до инвалидизация за цял живот.“

Оттук-нататък тя започва да търси начини за лечение. След като става ясно, че в България няма никаква възможност да се лекува, тя се свързва с хора с нейната диагноза и от тях научава, че в Американския институт по миниивазивна хирургия в Кипър се извършва лечение на пациенти с тази болест.

Люси се свързва с този институт и подготвя документите, които ѝ поискват. Потвърждават ѝ диагнозата и ѝ изпращат медицински план и оферта за лечение на стойност 41 900 евро.

Люси не разполага с тези средства, поради денонощните й силни болки от година и половина е неработоспособна. При това и ТЕЛК не ѝ е даден, защото нейното заболяване е твърде рядко в България. Така децата ѝ се принуждават да поемат своя синовен дълг към майка си и баба си и им помагат според възможностите си за прехрана и издръжка.

Но Люси се нуждае от спешна помощ за лечението си в Кипър, тъй като рискът е голям – дългото отлагане на лечението може да я направи инвалид до края на живота й.

Дарителска банкова сметка за лечението на Люси:
IBAN BG37RZBB91551009437375 (лева)
IBAN BG41RZBB91551009437400 (евро)
Титуляр: Людмила Николова Хорозова (Ludmila Nikolova Horozova)
Превод чрез PayPall: [email protected]
Или и с изпращане на дарителски смс DMS LUSI на номер 17 777
Телефон за връзка с Люси - 0896266983


Фейсбук благотворителна кампания за Люси
DMS кампания за Люси


Удостоверителни документи на Люси:

1. Медицински документи:
, ; .

2. План и оферта за лечение:
, , , ; , .

3. Дарителска банкова сметка:
, .


Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova