Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Родена недоносена, Натали дари на недоносените

19.06.2019

Родена недоносена, Натали дари на недоносените През изминалата седмица „Майчин дом” получи дарение на ново термо легло. То бе направено от 12-годишната Натали, превърнала се в най-младия дарител в историята на болницата.

Натали е родена в шестия месец. Момиче, което се бори за всяка своя глътка въздух още от раждането си. Тя обаче никога не се отказва. Един ден решава, че иска да помогне и на други деца в нейната ситуация и така се превръща в най-младия дарител в историята на "Майчин дом”.

"Оказа се, че аз имам вродена тромбофилия. Това е вродена съсирваемост на кръвта. По-висок е рискът от тромбози, особено по време на бременност. Аз не знаех и това го разбрах някъде около 21-22 седмица, когато ми казаха, че бебето не нараства и че трябва да си направя такова изследване", каза майката на Натали Камелия Присадашка.

Няколко часа, след като малката Натали се появява на бял свят, топлата майчина милувка е заместена от топъл кувьоз, апарат за обдишване, монитор за отчитане на кислородна сатурация и сърдечна честота. "Първоначално не исках да я виждам. Имаше период, в който не исках да си виждам бебето. Това беше около една седмица, след което мъжът ми ме заведе и каза: „Време е да си видиш детето”, каза още Камелия.

Седмица след раждането, Камелия събира сили и отива да види малкото си бебе. От този миг нататък тя не се отделя от Натали. 12 години по-късно Натали вече е младо момиче, което решава че иска да помогне и на други недоносени деца. Тя, семейството й и семейни приятели събират 15 000 лв. и купуват термо легло, което даряват на “Майчин дом”.

"Нашата болница го прие много добре, тъй като ние имаме нужда от термо легла. Те са изключително важни, тъй като това е прехода на самото бебе от кувиоза. Самото легло подготвя бебето, за да излезе на количка. Леглото се затопля, бебенцето вече е облечено, майката може да го гушка спокойно, може да го храни", заяви акушерът Лидия Митова.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info