Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Две училища ще бъдат построени върху земи на Драгалевския манастир

12.06.2018

Две училища ще бъдат построени върху земи на Драгалевския манастирСтоличният кмет Йорданка Фандъкова посети днес Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, за да обсъди с него инициативата на Столичната община да изгради две общински училища на църковни имоти, собственост на Драгалевския манастир. Йорданка Фандъкова благодари на патриарх Неофит за разбирането, както и на игуменката на Драгалевския манастир сестра Серафима, която също присъства на срещата. Столичният кмет написа в своя профил във фейсбук следното:

"Негово Светейшество Българският патриарх Неофит даде благословията си за изграждане на две училища на църковни имоти. Голямото ни желание е да изградим училища за кв. „Манастирски ливади-изток“, „Кръстова вада“ и „Витоша ВЕЦ-Симеоново“. Единствените свободни терени, на които това може да са случи, са собственост на Драгалевския манастир. Благодарна съм на сестра Серафима, игуменка на Драгалевския манастир, която от самото начало подкрепи идеята ни, както и на кметовете на Район „Лозенец” СО“ г-н Дреков и на район "Триадица“ инж. Терзиев. Предстои Светият синод да разгледа предложението ни, след което ще започнем с проектиране и строителството. Обединихме се около идеята в двете училища религията да бъде свободно избираем предмет и всички родители, които желаят, ще могат да запишат децата си".


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info