Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Бизнесмен спасява Петромир с 1 000 лева заплата

09.07.2019

Бизнесмен спасява Петромир с 1 000 лева заплатаЧудесни новини за 26-годишния Петромир Емилов! Героят на "България Днес" ще бъде спасен от столичен бизнесмен, който му дава работа в своята строителна фирма срещу 1000 лв. заплата, трудов договор и платени осигуровки.

Новината съобщи пред вестника Николай Георгиев, собственик на фирма за строителство. Той прочел статията за Петромир, който проси работа, а не пари в столичния Южен парк, и веднага се отзовал на апела на младия мъж.

"Мога да му дам 40 лв. надница в началото като общ работник. Ако желае, ще бърка цимент в бетонобъркачка и ще разлива сместа в кофите. Като се обучи, ще получава по 50 лв. надница. А ако прояви желание, може да стане и майстор. Но това зависи само от него", сподели пред вестника инвеститорът и добави, че ще му осигури в началото безплатна стая в хотел до Централна гара в София, докато започне да печели пари.

Работа като гледач на крави предлага на младия мъж от Брусарци Алекс Алексиев. Двете животни са в столичния квартал Княжево.

Ще има ангажимент с храненето, чистенето и доенето. "Ще му осигуря храна и квартира, ако няма и желае. Заплащането ще бъде около 500 лева", сподели пред вестника столичанинът.

Вълната на съпричастност към препатилия Петромир продължава и с други предложения за сезонна работа и ангажираност в кухни на заведения. Множество бизнесмени предлагат четирицифрено заплащане и осигуряване на подслон и дрехи.

Петромир Емилов проси работа, а не пари. Седнал на пейка в столичния Южен парк, 26-годишният мъж не взима пари, а търси да намери своето препитание.

Израснал по социални домове и сиропиталища във Враца, Роман и София, той е изоставен от родителите си като бебе. Твърди, че те са алкохолици и не искат да го погледнат. Казва, че е настанен в център за временно настаняване в столицата, но спи в бензиностанция в квартал "Лозенец" и се къпе в хотел срещу 3 лв., където има позната рецепционистка.

Преди година кола помита Петромир на пешеходна пътека и надробява левия му крак. Следват множество интервенции, забити пирони в крака от лекарите и бавно възстановяване.

"Заради това не искат да ме вземат на работа. За последно опитах в автомивка и пак ме отрязаха заради 13-те процента инвалидност. Чувствам се в безизходица", сподели 26-годишният мъж.

Сега Петромир е щастлив от многото хора, които му протегнаха ръка в трудния момент, и съвсем скоро ще започне работа. Дотогава трябва да се осъществи връзката с работодателя, тъй като Петромир все още няма симкарта за телефон и комуникацията с него е трудна.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova