Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Най-новото неделно училище в столицата стартира работата си с картичките за Въведение Богородично

22.11.2017

Най-новото неделно училище в столицата стартира работата си с картичките за Въведение Богородично Първият урок в новото неделно училище към столичния храм „Св. Николай Софийски“ беше за празника Въведение Богородично. Учениците чуха разказа за Въвеждането на малката Мария в Йерусалимския храм, а след това започнаха работа по задачите от картичките за празника, издание на Центъра за образователни инициативи „Двери“. Гости на откриването и на първия урок бяха децата от неделното училище от столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, които бяха доведени от своята учителка Велина Андонова. Учениците се почерпиха с банани, мандарини и други постни лакомства. Те заедно откриха кои са семейните добродетели, които правят семейството сплотено и щастливо. Новото неделно училище ще се ръководи от Десислава Тодорова, завършила скоро Богословския факултет на СУ.

Към занятието на децата се присъединиха протосингелът на Софийска митрополия архимандрит Василий и ст. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на епархията, които оглавиха водосвета за началото на неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“.

В първия урок на школото взеха участие авторите на картичката за Въведение Богородично Полина Спирова и Златина Каравълчева. Те подариха на организаторите на новото училище сборника Иконите разказват и другите учебни пособия на „Двери“, които да подпомогнат работата на учителката.

На урока присъстваха и част от родителите, които изразиха радостта си, че вече има място в квартала, където малчуганите да бъдат ограмотявани за вярата и църковния живот.

Неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“ стартира с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с финансовата подкрепа на фондация „Комунитас“.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info