Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Концерт и благотворителна изложба за Деня на детето в София

02.06.2022

Концерт и благотворителна изложба за Деня на детето в София„София – Град на бъдещето“ ще се проведе под патронажа на архитект Здравко Здравков.

По случай 1-ви юни – Международен ден на детето, Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“ организират концерт и благотворителна изложба базар на детски рисунки и макети „София – Град на бъдещето“. Събитието е под патронажа на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков.

"Деца помагат на деца".


Това е мотото на традиционната благотворителна изложба. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арт-терапия /грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др./, предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип. Сред тях са „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“ и др.

Стартът на празника ще бъде даден днес, 1 юни, под куполите на Ларгото в 11.00ч.

Събитието ще открие главният архитект на Столична община Здравко Здравков. Началото ще даде със свои изпълнения мажоретният състав на 143-то училище Георги Бенковски“. В концерта ще вземат участие още талантливи ученици от НТБГ, 44 СУ, 90 СУ и читалище „Възраждане“. Те ще представят пред публиката музикални изпълнения, арт-гимнастика, спортни, модерни и народни танци, акробатика, музика на живо и много други изненади.

Куратор на изложбата е г-н Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на година“ за 2015-та и 2018-та година.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova