Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на децата от Северозапада да тръгнат с радост на училище

29.08.2022

Да помогнем на децата от Северозапада да тръгнат с радост на училищеОт 1 до 15 септември енорията на столичния храм „Рождество Христово“ ще стартира дарителска кампания, която да помогне на деца от няколко населени места в Северозападна България да бъдат готови за първия учебен ден.

Целта е да се съберат колкото може повече ученически ранички, които ще бъдат окомплектовани от децата в храма с всичко необходимо – тетрадки, химикалки, цветни моливи и бои, гумички и острилки, комплекти за чертане, органайзери и др. Всеки е добре дошъл да се включи: необходимо е дарените неща да бъдат нови, като организаторите изрично отбелязват, че всяка дарена химикалка или молив са добре дошли.

Идеята е на децата от неделното училище към храм „Рождество Христово“, които летуват със свои връстници от Северозападна България в Клисурския манастир (тук). За тях добротворството и безкористната помощ са най-устойчивите мостове, които свързват и създават приятелства, независимо къде живеем.

Това е поредна година, когато енорията организира такава кампания в последните седмици от лятната ваканция – в началото тя беше предназначена за нуждаещи се деца от кв. „Дружба“, а през последните години минава под мотото „Да помогнем на децата от Северозапада да тръгнат на училище“. През изминалата година бяха събрани 172 готови раници за момичета и момчета. Спедиторска фирма осигурява доброволен превоз на раниците до населените места. В кампанията са включени ученици от Брегово, Расово, Медковец, Арчар, Дунавци, Ново Село и др.

Раниците и учебните пособия могат да бъдат занесени лично или изпратени в храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, ул. „Филип Аврамов“, 1712 София.

Лице за контакти: Велина Андонова, тел. 0889 011 962.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova