Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дари храна, дари любов - кауза на Вяра, Ваклина и Кристиян

23.11.2023

Дари храна, дари любов - кауза на Вяра, Ваклина и Кристиян"Ние се запалихме от идеята да помагаме на възрастните хора от наши приятели, които помаха на хората във Видин, а ние си казахме, защо пък ние да не помагаме на хората от област Монтана, Северозападна България, където хората често живеят самотни и в бедност, разказаха в "Нощен Хоризонт" Вяра Кузманова, Ваклина Стоянова и Кристиян Илиев.

Те са съученици от НПМГ, като вече са приети студенти съответно момичета - медицина и фармация и стоматология - с идеята да учи лицево-челюстна хирургия за Кристиян.

Вече пета година поред младите хора организират кампания по събиране на хранителни продукти с дълъг срок на годност, после ги раздават на самотни възрастни хора в села в Северозападна България.

Кампанията се казва -"Дари храна, дари любов".

"Трудно и сложно се организира едно такова нещо, но когато вече се разбере за инициативата и пътя се утъпка, става по-лесно.

Първоначално е важно да се обяви пунктът за набирането на хранителни продукти. Всеки може да дари там хранителни продукти с дълъг срок на годност. После ние ги подготвяме като отделви пакети и ги караме до селата, като посещаваме възрастните хора, разказаха младежите.

Понякога се свързваме с районите кметове, защото не познаваме районите. Понякога ни си налага да нацепваме дърва, да оправяме климатици, щори, помагаме им и с други неща, освен, че раздаваме храна.

Затова ни трябват два дни, на ден успяваме да раздадем храна на 40- 50 човека, като сме два екипа. На другия ден се връщаме.

Досега сме посетили 18 села и един град. Гледаме да ходим на едни и същи места, за да опознаем хората, но понеже се разстрастваме, ще се опитаме да достигнем и до повече хора.

Срещаме се прекрасни хора, които пък искат на нас да ни помагат с храна, транспорт, така събираме по-големи количества продукти и така те могат да достигнат до повече нуждаещи се, споделиха младите хора.

"Възрастните хора винаги ни дават някакъв свой съвет, най-често ни казват да живеем честно, да не правим зло, защото злото се връща, да живеем в любов и да търсим своята половинка в живота.

Те много искат да ходим по-често, не за да носим храна, а за да има с кого да си поговорят, казаха още за "Нощен Хоризонт " Вяра Кузманова, Ваклина Стоянова и Кристиян Илиев.

На 2 декември има нова дата за събиране на стоки от първа необходимост с дълъг срок на годност.

Младежите имат нужда от транспорт и от складово помещение, за да съхраняват и пакетират пордуктите.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova