Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

С успех завърши кампанията Заедно на училище, която събра училищни раници за деца в нужда

19.09.2023

С успех завърши кампанията Заедно на училище, която събра училищни раници за деца в нуждаС успех завърши благотворителната кампания на енорията към столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост-3“, която събра училищни раници за деца от нуждаещи се семейства. Кампанията се провежда за поредна година по инициатива на децата от енорията и беше под надслов „Заедно на училище“.

Десетки хора се включиха, като закупиха нови раници и училищни пособия за деца от 1. до 4. клас. Учениците от близкото частно училище „Българско школо“ организираха акция в първия учебен ден: вместо цветя за учителите те бяха приканени да се включат в инициативата на храма и донесоха допълнителни ученически пособия (ранички, несесери, моливи, химикалки, боички, четки, скицници, тетрадки и др.), които дариха на своите връстници. Средства дариха и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, както и Агатополски епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит и игумен на Поморийския манастир „Св. Георги Победоносец“, много свещеници от столицата и провинцията. В кампанията „Заедно на училище“ се включиха и две IT-фирми.

Общо 320 ранички за малките ученици отпътуваха вчера от София за своите нови собственици благодарение на спедиторска фирма, която осигурява безплатно техния превоз до различните населени места.

Дарените училищни пособия се оказаха повече от събраните раници, затова децата от енорията към храма организираха базар в деня на светите Софѝя и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов пред старинния столичен храм „Света Софѝя“. Със събраните 700 лв. ще бъдат закупени още раници, които също ще бъдат подарени на семейства, които срещат трудности да набавят на децата си всичко необходимо за първия учебен ден.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova