Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в София

03.10.2017

Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в СофияАнонимен дарител изпрати 500 нови книги в 51-во училище в София. Подаръкът е на стойност 5000 лева. Какви заглавия има в пратката и как се е стигнало до нея - историята разказваме в рубриката "Търси доброто".

Това е една от тези истории, които се предават от уста на уста. Така и започнала. След първия учебен ден майка на един от учениците разказала на свои приятели, че в училището има три нови библиотеки. По една в коридора на всеки етаж. Впечатлен от идеята, дарителят поискал да допълни рафтовете и майката се обадила на директора на 51-во училище.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Казах, че желая много хубави книги, избрани за деца между 10 и 19 години, това, което децата четат. Ние си имаме класиката."

И кашоните, пълни със знание, започнали да пристигат.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е естествен жест на един човек, който обича образованието. Наистина не знам кой е. Детето му не учи тук."

"Принцът и просякът", "Софийски магьосник", "Хари Потър", "Властелинът на пръстените" и стотици други заглавия вече допълват колекцията на училището.

Лора Радева - 12 клас: "Когато имам възможност, когато имам време, когато не закъснявам за някой час, идвам тук да чета книги и е страхотно за разпускане. Чета книги, които са свързани с информация, информативни, които могат да ме научат на нещо интересно."

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е една от любимите книги на децата. Много я обичат. "Софийски магьосници", от български автор - Мартин Колев. В съвременна тематика е и се конкурира с "Хари Потър", "Властелинът на пръстените", този тип жанр."


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info